Klubbsamling hos Brødrene Hanssens Auto 2006

Brødrene Hanssens Auto
Bilverksted, FIAT forhandler og BP – stasjon

Søndag 26/2 –2006 var det klubbsamling på Brødrene Hanssens Auto på Nøtterøy. Dette er ett restaurert komplett bensinstasjon og bilverkstedanlegg slik det fremstod i siste del av 1940 årene og begynnelsen av 1950 årene.

Anlegget var i ordinær drift frem til 1982 og med vekslende verkstedrift frem til begynnelsen av 1990 årene. Deretter ble anlegget forlatt, og forfalt frem til for noen få år side.

Anlegget skulle da rives av den nye eieren; Statens Vegvesen, for å bedre sikkerheten for trafikantene langs veien utover Nøtterøy og til Tjøme. Dette ble det derimot ikke noe av. En interessegruppe ble dannet av endel entusiaster, og etter mange tusen dugnadstimer er anlegget nå i en meget flott stand. Anlegget blir brukt som ”mekkelokale” og samlingssted for interessegruppen: Brødrene Hanssens venner. I tillegg blir det holdt omvisninger og foredreg slik det ble holdt for oss denne gangen. For mer info om anlegget se www.bp-stasjon.no

Vi ble vist rundt på anlegget , og begynte først i bilverkstedet der vi fikk en orientering om hva som var gjort med verkstedet i fob. med oppussingen.

Her inne stod noen av medlemmenes biler, bl. a. en førkrigs FIAT 500 Topolino kassevogn som skal være en sjelden utgave. Denne var det, mildt sagt, endel å gjøre med. Den skulle bl.a. deles på midten og sveises sammen med en bedre front fra en annen bil. Det sto også to-tre Mercedeser, en Amazon og en FIAT 850 inne i verkstedet. Ned i kjelleren var det eget snekkerverksted, elektroverksted, lager og et rikholdig
delelager for FIAT.

Etterpå gikk vi inn i bensinstasjon og salgsavdelingen. Der sto det en FIAT 1100 ”til Salgs” Brødrene Hanssens Auto var i sin tid en av Sør-Norges største FIAT forhandlere.

Bak Butikken og salgsavdelingen lå stasjonens smørehall og vaskehall. I smørehallen sto en Lagonda som er en av to rullende eksemplarer av denne modellen i verden.

I den tilstøtende vaskehallen er det nå ikke lenger vaskehall, men et fint samlingslokale der vi fikk servert kaffe og Wienerbrød.
Her ble det pratet om løst og fast, og det fine anlegget til Brødrene Hanssen fikk fortjent skryt. Vi fikk se en film om BP sin norske historie som begynner med Oljeselskapet MIL og ender opp i dagens Statoil.

Til slutt var det muligheter for å kjøpe noen Br. Hanssens Auto og BP produkter evt. ta en titt på anlegget på egenhånd. Alt i alt var vi ca. 20 personer og det virket som om alle syntes dette var en fin samling og et fint sted for ett avbrekk i vintermørket.

Takk til Interessegruppen Brødrene Hanssens Venner for et fint opplegg og ett flott anlegg.

Einar Egtvedt