Har du korrekt forsikringsverdi på eget kjøretøy?

Til samtlige LMK-tilsluttede klubber.

Vennligst send denne meldingen til alle medlemmer i klubben. Fint om dere også trykker den i medlemsbladet og legger den ut på klubbens hjemmeside.

Verdifastsettelse:

I januar 2016 henvendte LMK seg til alle medlemsklubbene da vi har brakt i erfaring at mange kjøretøy med LMK-forsikring kan være underforsikret eller har for lav verdiangivelse.

Henvendelsen har resultert i svært mange tilbakemeldinger, og dette har tydelig bidratt til å bevisstgjøre mange eiere på viktigheten av en korrekt forsikringssum og tilstrekkelig dokumentasjon omkring kjøretøyet hos LMK.

Vi opplever i den senere tid at markedsverdien på en rekke veterankjøretøy har steget kraftig. For at du skal unngå underforsikring og risiko for avkortning ved en forsikringsutbetaling på kjøretøyet ditt, er det viktig at du følger med på verdiutviklingen. Dersom man mener at markedsverdien på kjøretøyet har oversteget maksimalgrensen for premiens beregning, meldes dette til LMK slik at forsikringsverdien blir korrigert.

Det er derfor eierens fulle ansvar å sørge for at kjøretøyet til enhver tid har korrekt forsikringssum. Dette gjelder også kjøretøyene i prisgruppen under 250.000,-. Forsikringssummen vil ikke representere forsikringsverdien ved en eventuell skade. Summen angir kun maksimal forsikringsverdi. Forsikringsverdien ved skade tilsvarer markedsverdien vurdert på skadetidspunktet.

Premieøkning:

Prisene på LMK-produktene har ikke vært regulert på mange år, og en økning i skadekostnader og hyppigere skadefrekvens på porteføljen har medført at lønnsomheten ved ordningen har blitt svekket. Det vil derfor bli en mindre prisoppgang på LMK-produktene for fremdeles å kunne opprettholde dagens gunstige ordning. Vi vil også minne om at LMK-forsikringen er basert på en ordning hvor entusiaster går sammen og verner om kjøretøyene sine, noe som ideelt sett burde gjenspeiles i skadestatistikken. Mye av skadekostnadene er knyttet til redning, og det er fint om klubbmedlemmene vurderer andre alternativer til selvhjelp før forsikringen belastes. Ofte kan løsningene være enkle og raske, og det er viktig at vi utnytter fellesskapet og kompetansen som forefinnes i vår bevegelse.

Vi nærmer oss sommer og går således inn i en høysesong for våre kjøretøy. Derfor er det lurt om man sjekker litt opp omkring teknisk tilstand på eget kjøretøy før man begir seg på treff og langtur. Ofte kan litt verktøy og nyttige reservedeler bidra til at ting kan løses enkelt og lokalt.

LMK

https://www.lmk.no

Med vennlig hilsen

LMK

Grensetreff 1998 – Sunne i Sverige

Fra NPK’s klubbavis nr.1 1999

I helgen 4-6 september 1998 ble det femte grensetreffet mellom Norsk Peugeot Klubb og Svenska Peugeotklubben avholdt, og denne gang var det svenskenes tur til å stå for arrangementet i regi av familien Ogren. Stedet var Kolsnes Camping i Sunne i Vårmland.

Som seg hør og bør kunne været i fjor sommer skremme bort selv de mest grense98_1entusiastiske deltakerne fra slike treff, men utrolig nok var vi heldige med været stort sett under alle de treff vi var med på her Nord, deriblant grensetreffet i Sunne. Deltakerne kom i brukbart antall (vel 40 personer) noenlunde likt fordelt mellom Norge og Sverige. Antallet biler var ca 25 (enkelte var kun innom den ene dagen og tittet på), og av disse var det som normalt flest av 403 og 404, men med artige innslag av bl.a. 204, 204 Cabriolet, 504 Coupe og 604. I tillegg begynner nå endelig 504-modellen å bli et mer vanlig innslag på våre treff, en biltype som etter min mening har så mange bra egenskaper at man nå bør begynne å tenke alvor med å redde de som er tilbake før de alle sammen blir eksportert til Egypt.

Vi som hadde reist lengst (50- 55 mil) for å komme til treffet var så sent framme at vi ikke ble med på fredagens aktiviteter, men lørdag formiddag fikk vi mulighet til å hilse på de andre treffdeltakeme og å ta bilene i skue. En bil som vakte stor oppsikt var Janne og Vanja Larssons nyimkjøpte 403 Cabriolet, en bil de hadde importert fra Belgia. Ikke mindre spennende er Gøran Axelssons flotte 204 Cabriolet, en bil vi har stiftet bekjentskap med på noen tidligere treff.  Et lite løp var også lagt opp, og man startet i kolonne fra campingen og kjørte gjennom Sunne sentrum og nordover til en utsiktspost som grense98_2heter Tosse- bergskletten som ligger ca 2 mil nord for Sunne. Her ble vi med på første spørsmål i konkurransen til fam. Øgren for etter å ha kjørt opp den bratte bakken fra hovedveien til utsiktsposten ble vi spurt om hvor lang denne strekningen var. Svarene som de fikk inn varierte svært. Vel oppe på toppen kunne vi klatre opp i et utsiktståm hvor vi kunne se milevis utover svensk natur i flere retninger, men om man så mere rett ned fikk man se en flott samling av biler av merket Peugeot fra en litt annen vinkel enn det som er vanlig. På samme sted spiste vi lunsj før vi fortsatte ferden til Torsby Fordons- museum. Her var dessverre ingen Peugeoter utstilt, men en mengde andre biler og motor- sykler etc. kunne vi allikevel beskue på det landlige museet. Den kanskje mest kjente bilen på museet var den såkalte Frykenlastebilen som ble heist opp fra Frykensjøens bunn mangfoldige tiår etter at den havnet der. Nå var den restaurert og i bra stand.

Etter museumsbesøket fort- satte vi på rundturen, og stoppet for å spise grense98_3middag i en restaurant like ved strandkanten. Stedet het Lysvik, og etter å ha spist oss gode og mette kjørte vi i flokk og følge tilbake til campingen for å slappe av noen timer før kveldens sosiale del av treffet skulle ta til. Som seg hør og bør under slike «camping-treffi» blir det alltid god stemning blant deltakerne til tross for at interessen innen det samme bilmerket kan variere stort. Jeg har inntrykk av at de fleste som er Peugeot-interesserte er sugne på informasjon om alt som vedrører dette tradisjonsrike merket, enten det dreier seg om nyttekjøretøyer eller lukseriøse Kabrioleter og coupéer. I hvert fall går praten livlig mellom deltagere fra alle lag av samfunnet, noe som vi synes er svært trivelig. Dermed er det ikke økonomi eller tekniske kunnskaper som avgjør om man skal være med i Norsk Peugeot Klubb eller Svenska Peugeot klubben, men interessen for merket Peugeot som er hovedingrediensen.

Ut over kvelden denne fine lørdagen i september ble det grillet pølser, drukket brus, øl og vin, pratet masse Peugeot og foretatt premieutdeling etter løpskonkurransen. Denne gangen var det svenskene som stakk av med de tre første plassene i konkurransen med Janne Larsson på første, fru Vanja Larsson på andre og Kerstin Eigert på tredje plass. Beste norske plassering var Kari Tinglef som delte fjerdeplassen med Ingunn Andresen og Gøran Axelsson.


grense98_4Det ble videre kåret en publikumsfavoritt blant bilene. De fleste hadde nok stemt på en av de flotte cabrioletene, og ikke ufortjent var det Gøran Axelsson som vant prisen med sin 204 Cab. Denne bilen er virkelig et skue, og den er restaurert til perfekt originalstand ned til minste skrue. Premier fikk også de med lengst kjørte distanse, en fra hvert land og her var det Tor Stian Støle som hadde tilbakelagt ca 55 mil i 403, riktignok med sin far, Anund bak rattet, og fra Sverige var det Henrik Bengtsson som fikk premie for å ha kjørt ca 40 mil med sin 404 Diesel Pickup.

Søndag morgen begynte folk å pakke sammen for å reise hjem, men en del av oss ble med på garasjebesøk hos Bertil Danielsson Sunne for se på hans prosjekt, en Peugeot type 153 B fra tidlig tyvetallet. Det var et interessant prosjekt som nærmet seg målet om en skinnende flott veteranbil. Denne bilen så ut til å være ganske robust og kraftig bygget og med meget forseggjorte detaljer. Slike modeller fra -10 og -20 tallet er svært sjeldne her i norden, men det finnes tydeligvis noen slike godbiter iblant mengden av amerikanske og europeiske veteranbiler.

grense98_6grense98_5