Har du korrekt forsikringsverdi på eget kjøretøy?

Til samtlige LMK-tilsluttede klubber.

Vennligst send denne meldingen til alle medlemmer i klubben. Fint om dere også trykker den i medlemsbladet og legger den ut på klubbens hjemmeside.

Verdifastsettelse:

I januar 2016 henvendte LMK seg til alle medlemsklubbene da vi har brakt i erfaring at mange kjøretøy med LMK-forsikring kan være underforsikret eller har for lav verdiangivelse.

Henvendelsen har resultert i svært mange tilbakemeldinger, og dette har tydelig bidratt til å bevisstgjøre mange eiere på viktigheten av en korrekt forsikringssum og tilstrekkelig dokumentasjon omkring kjøretøyet hos LMK.

Vi opplever i den senere tid at markedsverdien på en rekke veterankjøretøy har steget kraftig. For at du skal unngå underforsikring og risiko for avkortning ved en forsikringsutbetaling på kjøretøyet ditt, er det viktig at du følger med på verdiutviklingen. Dersom man mener at markedsverdien på kjøretøyet har oversteget maksimalgrensen for premiens beregning, meldes dette til LMK slik at forsikringsverdien blir korrigert.

Det er derfor eierens fulle ansvar å sørge for at kjøretøyet til enhver tid har korrekt forsikringssum. Dette gjelder også kjøretøyene i prisgruppen under 250.000,-. Forsikringssummen vil ikke representere forsikringsverdien ved en eventuell skade. Summen angir kun maksimal forsikringsverdi. Forsikringsverdien ved skade tilsvarer markedsverdien vurdert på skadetidspunktet.

Premieøkning:

Prisene på LMK-produktene har ikke vært regulert på mange år, og en økning i skadekostnader og hyppigere skadefrekvens på porteføljen har medført at lønnsomheten ved ordningen har blitt svekket. Det vil derfor bli en mindre prisoppgang på LMK-produktene for fremdeles å kunne opprettholde dagens gunstige ordning. Vi vil også minne om at LMK-forsikringen er basert på en ordning hvor entusiaster går sammen og verner om kjøretøyene sine, noe som ideelt sett burde gjenspeiles i skadestatistikken. Mye av skadekostnadene er knyttet til redning, og det er fint om klubbmedlemmene vurderer andre alternativer til selvhjelp før forsikringen belastes. Ofte kan løsningene være enkle og raske, og det er viktig at vi utnytter fellesskapet og kompetansen som forefinnes i vår bevegelse.

Vi nærmer oss sommer og går således inn i en høysesong for våre kjøretøy. Derfor er det lurt om man sjekker litt opp omkring teknisk tilstand på eget kjøretøy før man begir seg på treff og langtur. Ofte kan litt verktøy og nyttige reservedeler bidra til at ting kan løses enkelt og lokalt.

LMK

https://www.lmk.no

Med vennlig hilsen

LMK

Fransk bildag 2011

Bilder fra Fransk bildag 22. mai fra kl 11.00 til 15.00 i praktfulle omgivelser på Karljohansvern, Marinens gamle hovedstasjon i Horten.

[Best_Wordpress_Gallery id=»1″ gal_title=»Fransk bildag 2011″]

Fransk bildag 2009

Norsk 2CV Klubb og Østfold 2CV Klubb var arrangører for dette tradisjonsrike treffet som denne gang gikk av stabelen ved Galleri F15 på idylliske Jeløya utenfor Moss.

[Best_Wordpress_Gallery id=»9″ gal_title=»Fransk bildag 2009″]

Fransk bildag 2007

De franske bilklubbene i Norge arrangerer for 5. gang Fransk Bildag. 3. juni 2007 er det Citröen-klubben som arrangerer i historiske omgivelser ved Eidsvollsbygningen, hvor Norges grunnlov ble underskrevet 17. mai 1814.

[Best_Wordpress_Gallery id=»4″ gal_title=»Fransk bildag 2007″]

Fransk bildag 2006

Arrangør i år var Norsk Peugeotklubb og arrangementet fant sted på Blafarveværket i Modum i Buskerud. Blaafarveværket er et flott sted for denne typen arrangementer, med ett allsidig kulturtilbud for folk i alle aldere.

En stor del av æren for at et slikt arrangement skal bli en suksess må nok gis til været. Det var derfor med stigende interesse vi fulgte med på værmeldingene når det nærmet seg dagen.

Vi var på plass på blaafarveværketts parkeringsplass fra ca. 0700 og utover. Da var det tåkete / overskyet og kaldt! Værmeldingene hadde lovet oss fint vær, så vi var ikke så veldig bekymret, men det var iallefall så kaldt at vi omtrent hakket tenner.

Vi brukte tiden før starten kl. 1100 til å rigge i stand for turløp, og fordele de siste oppgavene.. Formiddagen kom med sol fra skyfri himmel, og det ble etter hvert nesten i varmeste laget.

Utover formiddagen begynte det å rulle inn biler, og de første som kom, foruten oss fra styre i Peugeotklubben, var to karer i en Simca 1100 1972 mod. De hadde kjørt fra Sauda, og var vel muligens de som hadde kjørt lengst for å være med.

Kl. 1100 var det lagt opp til et lite turløp i området rundt blåfarveværket med en innlagt post. Der fikk deltagerne et spørreskjema med div. Spørsmål om Frankrike og om Peugeot. Spørsmålene skulle besvares og leveres inn etter løpet. Løpet gikk på smale og svingete veier og var på 12-13 km. Det var ikke noe avansert løp, men en artig liten luftetur det var helt frivillig å være med på. Totalt var det ca. 40 deltagende biler i løpet.

Den egentlige ”bilutstillingen” begynte kl 1200, men allerede i god tid før dette var det begynt å fylles godt opp på den nedre delen av parkeringsplassen som vi hadde fått avsperret og reservert til kun franske kjøretøy.

Etter hvert kom det flere og flere biler både til fransk bildag og som ordinære besøkende til Blaafarveværket. Det var ganske mange ordinære besøkende som kom innom for å se på franske biler, og det så ut som om vi fikk mange besøkende som ellers ikke ville tatt turen til et arrangement som fransk bildag.

Inne på vårt område var det alt i alt i overkant av 150 biler. Den eldste var vel en Citroen Traction Avant 1934 som går for å være den eldste i verden. De nyeste var ordinære moderne biler som Citroen Xantia, Peugeot 406 eller undertegnedes 306 cab foruten Peugeot og Citroen importørene som stilte med biler. Peugeot hadde omtrent hele rekka bortsett fra 607, og Citroen stilte med den nye C6

Peugeot var representert med mye 404, ellers var det lite 403 og 203. Noen 504, 204, 604, 505, 205 samt Peugeot sport klubb sine mer sporty utgaver som 106, 206, 306 og 405 i mer eller mindre trimmede versjoner. Det jeg personlig savnet var bredden i Peugeot sitt program. Det var stort sett sedaner ispedd en og annen coupe og/eller cabriolet, men ingen kassevogner, stasjonsvogner, Familialer eller pick-uper. Forøvrig var det heller ingen 104 eller 304 av de litt tilårskommende.

Citroen var godt representert med de Traction, DS/ID, CX, XM og 2CV. Bortsett fra disse var det lite med GS, BX og andre av de mindre modellene. Forøvrig var det også en SM der. Dette må vel være bilen for de spesielt intereserte!

Av Renaulter var det ganske mange av modellene med hekkmotor spesielt Dauphine og 8. Ellers var Alpine og Spyder modellene forholdsvis godt representert.

[Best_Wordpress_Gallery id=»2″ gal_title=»Fransk bildag 2006″]